Ny konkurrence - coming up

Min medvirken i D.U.M

Har tit fået spørgsmålet om hvorfor vi meldte os til programmet ..
Hmm, vi havde egentlig kontakt med redaktionen, lidt for sjov, da jeg havde fået en masse kække beskeder fra venner & familie, ang. “nu er det vel ikke fordi du skal være med i d.u.m du er blevet gravid?” & “desværre kan du ikke være med i d.u.m da din IQ er for høj”. Alle ting sagt i sjov, & med glimt i øjet.

Jeg har da altid selv haft en fordom omkring de unge mødre. Jeg har nok ikke været den med de værste fordomme, men bare hvad man nogle gange hørte om programmet, da det aldrig har været noget jeg selv har set fast, eller fulgt med i sæsoner, eller kendte navnene på pigerne.

Der var self lige Malou Stella man vidste hvem var, men hun kunne da også finde ud af at skille sig ud, om det er godt eller dårligt er jo så op til den enkelte person at vurdere. 🙂

Mine forældre var nok de mest skeptiske – “hvad skal du nu til at lave sådan noget for?” – også derfor man ikke har set noget til min familie i serien, & det er jeg nu også godt tilfreds med. 🙂

Nå men, der kom en tilrettelægger fra redaktionen & prøvefilmede os, efter aftale, da vi havde skrevet frem & tilbage om Ditlev’s & min historie. Er jo ikke en typisk ung mor, ment sådan at jeg ikke var under 20 år da jeg blev mor.
Tror det var vores historie der ikke var hørt før, der gjorde at de godt ville have os med på trods af min alder.
Vores historie gik jo ud på en ret markant aldersforskel på 20 år imellem os, en skadet/handicappet mand som også var/er steril, Ditlev’s særlige fortid som steroidebruger, stripper, porno skuespiller (kalder man det dét?), dørmand osv. På daværende tidspunkt hvor jeg startede kontakten med d.u.m, arbejdede jeg også, desuden havde jeg (på papir i hvert fald) borderline, så der var nok en masse ting der ikke helt var set før i programmet, som måske kunne være interessant – hvad ved jeg. 🙂

Efter prøveoptagelsen, havde Camilla som hun hed, taget videoen med ind på redaktionen & set det, & var så blevet ret vilde med vores måde vi var på sammen. Hun ringede så til mig efter et par dage, & sagde de meget gerne ville have os med, & jeg tænkte da bare “haha jamen sjovt da” uden at tænke videre over det ..
Optagelserne gik igang, & tror stadig ikke helt jeg havde opfattet at det ville betyde at andre skulle følge mig i forskellige scenarier i mit liv, før jeg en dag så mig selv på skærmen i en reklame for “de unge mødre”.

WAUW DET VAR SYRET!
Havde det bare så dårligt med det. Det at se mig selv, høre mig selv – man tænker vel altid “eeej lyder jeg sådan der?!?!” .. Tænkte også meget på hvordan andre ville tage imod det.
Seerne går ret heftigt til i debatterne når det kommer til de unge mødre, havde jeg læst. Det er som at kaste sig ud foran løverne, & var så nervøs for hvornår de ville bide hovedet af mig!

Når der bliver filmet, kan det jo være i alt fra 2-6 timer, som så skæres ned til 4-5 gange 2 minutter i et program, altså 8-10 minutter, så det er jo klart tingene kan blive klippet så man nemt forstår det som det netop ikke skal forståes ude på den anden side af skærmen.
Nogle gange når jeg har fået reaktioner fra folk, kan jeg da virkelig blive overrasket over hvordan det jeg har sagt, er blevet forstået, men igen det er forståeligt, når man ikke får hele sammenhængen med hver gang.

Jeg syntes virkelig vi tænkte os grundigt om inden vi begyndte de første optagelser, men alligevel har vi slet ikke haft de tanker oppe at vende, som vi burde.
Dumt af mig, ja!
Syntes jeg havde alle konsekvenser i tankerne, & jeg var alligevel så langt fra!
Jeg har heldigvis ikke været en af de “uheldige” medvirkende – har haft god medvind, men gud hvor er det egentlig et skræmmende program at være med i!

Jeg tænkte bare “nå piece of cake” at vi skulle filme .. Det var jo bare Ditlev & mig selv. Vi ved jo godt hvad vi skulle lave når vi var ude osv. Meeen, pludselig fødte jeg, & da de skulle komme & filme første gang, efter Malucca kom til verdenen, blev jeg virkelig skrækslagende! Pludselig gik det op for mig hvad jeg havde sagt ja til – At hele danmark skulle have mulighed for at følge mig i den her nye rolle som mor, som jeg ikke engang selv vidste hvordan jeg skulle klare.
Jeg anede ikke om jeg ville klare det, eller om jeg bare ville stinke til det.
Tænk at jeg havde valgt at lukke andre ind, på et område jeg SLET ikke var sikkert på, det var meget skræmmende for mig.
Kan godt være det lyder mærkeligt, men det var sådan jeg havde det.

Det at blive mor/forælder er det største i hele verden, & samtidig den største “udfordring” (uden det skal lyde negativt). Det er det bedste i verden, men samtidig helt ekstremt hårdt til tider.

Dejligt at jeg har sådan en fantastisk prinsesse at vise frem! 😀

6 kommentarer

  • Azemina

    Du er en af de seje mødre 🙂 og din datter et fantastisk nuttet ! Du gør det skide godt 🙂 Bliv ved med det 🙂 og alt held og lykke 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    Du/i er virkelig skønne Nanna! 🙂 Jeg er glad for at i har stillet op til DUM – fordi i er så anderledes (på en god måde!), hvilket er meget forfriskende og skønt at se!

    (Det føles lidt mærkeligt, at jeg føler at jeg ‘kender dig’ (ved hvem du er igennem D.U.M), men du aner ikke hvem jeg er!) 🙂

    De bedste hilsner til jer alle tre.

    Mvh
    Ditte 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • sabrina

    ÅÅh hvor er du bare e dejlig mor:-) jeg er selv “ung” mor, 22 år:.) med datter på 1 år 5 mdr:_0

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Du klare det SÅ godt Nanna! Og der vil altid være folk derude der har en anden mening og som vil bitche op om det ..
    Al held og lykke fremover

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai

    Hej Nanna. Synes virkelig I har bevist, at dig og Ditlev er gode forældre til Malucca! Det skinner ud af skærmen, at Jeres datter er så ønsket og så elsket. Det skønt at se på! I har virkelig overrasket positivt og er i min verden et af de bedste forældrepar i serien. Så du skal bestemt ikke tro, at du anses som den “typiske” unge mor DUM oftest gerne vil eksponere. Håber, at se dig i de næste sæsoner så vi kan følge din skønne datter og dig vokse 🙂 Kæmpe klap på skulderen her fra Aarhus! Du klarer det så godt 🙂
    Knus!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fata

    Heej Nana :o)

    Vil først og fremmest sige at du er en skøn mor og synes det fedt at dig og din mand stadig er sammen . (ps er der ingen der er fra de unge mødre, så håber du er et bedre forbilled xD )

    Ser de unge mødre engang imellem og kan se du er en af de nye deltagere.

    Så en episode med da du fødte nævnte du at dit vand gik og der gik få timer så var din guldklump kommet til verdenen. Du nævnte os at du ikke fik nogle form af smertelindring .

    Er selv meget ung 20 år, og venter det første barn (os en pige) sammen med min mand. Er meget i tvivl ang fødsel da jeg er bange for nåle og smerte.

    Vil høre om du ik kunne fortælle mig lidt hvor ondt det gør uden smertelindring? , og er meget nys ang. presseperioden :S ? . Har snakket med JM, og læst meget omkring det hele på nettet, men der ikke rigig noget som tager nervøsiteten og angsten væk så har det svært med at “gør mig klar til fødslen”. skal lige siges at jeg har termin her på søndag . puha .

    du må gerne skrive til mig på mail : elmo-fata@hotmail.com ..

    Mange hilsner
    Fata .

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg glæder mig til at høre fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Jeg har lige tid til et indlæg mere

Ny konkurrence - coming up