Ja, jeg vasker hår 1 gang i måneden

Børnefødselsdag og gaver

Okay okay okay, nu bliver jeg simpelthen nødt til, at ty til Jer endnu engang. Og det er noget i kun skal tage ekstremt positivt. I er fantastiske!

Børnefødselsdage.. Hvordan fungere det med gaver der hvor i er? Er det et fast beløb? Får de købte gaver eller penge? Jeg er simpelthen mega meget i tvivl om, hvordan det foregår. Da vi gik i børnehave, var gaven bare en ting til 20-25,- og det kan man få pruttepuder, slim og et par klistermærker for, så det går jo hånd i hånd med børnefødselsdage.
Nu er vi så skolebarn, så hvad gør man så?
Vi var til forældremøde for ikke så længe siden, og der var emnet vidst nok hurtigt oppe og vende, og der blev der egentlig sagt (jeg håber ved gud, at jeg husker rigtigt, for ærlig talt, min koncentration var sat på høj prøve den dag), så skulle det egentlig ikke være noget specielt. Det var ikke engang et must at have en gave med, men hvis de virkelig gerne ville, så skulle det bare være en lille ting.

Jeg kan huske, at min lillesøster, hendes klasse gjorde det, at 1 elev, gav 1 stor gave 1 gang agtig. Så der var en klasseliste, så alle elever skulle give 1 gave til den ene. Så var beløbet måske 200-250,- (kan ikke huske det præcise beløb), men på den måde, fik fødselsdagsbarnet også en “brugbar” gave, eller altså en gave han/hun havde ønsket sig.

Hvad er aftalerne om gaver i jeres institution/skole? 🙂

8 kommentarer

 • Pia

  Det er forskelligt fra skole til skole, klasse til klasse. Men nu hvor malucca lige er startet, så tænker jeg, at en lille gave til. 20-30 kr er fint.

  Når de så bliver større og evt går i mellemting, så er ideen om en stor “fælles” gave genial. Den ordning har vi i 11 årig datters klasse. Og kører på andet år.

  Så nu er små gaver nok den nemmeste og bedste løsning ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Min datter går i 2. klasse. Vi er blevet enige om i klassen af budgettet er ca 25kr pr barn pr fødselsdag. Som regel er der så en som samler ind fra dem som vil være med i en fællesgave. Så kan de få en stor kasse lego eller hvad de nu ønsker.. Det fungerer rigtig fint ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Mine piger går i 4. Og 2. Begge klasser giver man 25-30kr i gave 🙂 og enten køber vi en lille ting eller laver noget sjovt med pengene og giver pengegave. Jeg holder som regl øje med netto osv som ind imellem har fine ting som spot varer, fx skal min datter til fødselsdag lørdag og til de to piger fandt vi nogle fine lyskæder til 30kr i netto 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Vi kører fælles fødselsdage med fødselsdagsgrupper af 4, de 4 der har fødselsdag i træk. Alle forældre køber hver især gave til sit eget for 200 kr. Ingen problemer og ingen brok, og man slipper for 20 kr gaver

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathe

  Nu går min søn i 5 klasse. Og har fra børnehaveklasse givet for 50kr. Nu giver de bare 50kr i et kort

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kimmie

  Jeg arbejder i en legetøjsbutik og de 3 følgende ting, er det vi som regel oplever:
  1) En ting til omkring 30,- (her er der rigtig mange som vælger et gavekort i stedet for en ting)
  2) Flere slår sig sammen med en anden, så de har 60,- (eller mere) da det tit kan betyde meget federe ting, bare ved man går to sammen
  3) Der betales til en klassekasse/gavekasse og så er der en af børnene som køber en større gave til fødselsdagsbarnet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Da min søn startet i skole, blev vi enige om til første forældremøde at man ikke havde gaver med. Når man holdet børnefødselsdag var det som alle andre gør med masser af hygge men bare uden det ræs med gaver. Det har fungeret mega godt i min søns klasse.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg glæder mig til at høre fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Jeg har lige tid til et indlæg mere

Ja, jeg vasker hår 1 gang i måneden