Opskrift: De lækreste chokokugler i verden-agtig

“De unge mødre”-exit

Det er sådan at være med i ‘De unge mødre’, at man filmer engang imellem. Det fylder virkelig ikke ret meget i vores liv. Måske det fylder mere hos nogle af de andre mødre, men ikke hos os. Det vil så også sige, at det aldrig rigtig er noget jeg går og tænker på, at jeg skal stoppe med at deltage i, da det jo ikke er en kæmpe tidsrøver.

Forleden dag da vi så skulle filme, talte jeg lige med nulle om det inden sengetid, at holdet kom og skulle filme, men det gad hun altså ikke. Jeg fik så spurgt hende, om hun heller ikke ville andre dage, altså om det var for altid agtig, hvor hun sagde at jeg bare kunne være med alene. Hun “insisterede” egentlig på, at jeg stadig skulle filme. Jeg har det bare ikke sådan. For mig er det sindssygt vigtigt, at Malucca har lyst. Malucca er så stor nu, at hun faktisk har en mening og en stemme, og så skal den selvfølgelig lyttes til og respekteres.

Jeg meldte mig til programmet for over 6 år siden, og har været med on/off siden. Jeg havde ingen fantasi til, at skulle kunne forestille mig dengang, at vores børn kunne få en mening om, at have deltaget i sådan et program. Det er 110% os forældre der tager et valg på vores børns vegne. Jeg føler egentlig, eller nej, jeg har altid FØLT (i datid), at jeg tænkte meget over konsekvenserne der kunne komme af forskellige scenarier, og altid prøvet at tænke fremad ift. hvordan ting der blev vist, kunne påvirke Malucca senere hen. Særligt har jeg tænkt meget i det, med de afsnit hvor jeg har været sårbar og åbnet op om min psyke. Tænk nu, hvis der er nogle af nulles venners forældre, der ville nægte deres børn at lege med nulle, pga. hendes mor har det svært. Jeg tænker, at der findes jo folk der ikke har forståelsen, eller som er lidt mere snævertsynede (sorry til jer), så chancen er der måske, men jeg synes også det er vigtigt at bryde tabuer, og jeg har endnu ikke følt eller oplevet noget negativt i denne sammenhæng, så jeg har gået meget efter føleren, efter hver gang jeg har åbnet lidt op; hvordan tingene er blevet modtaget. Den anden side af netop denne åbenhed er også, at der er en chance for, at alt jeg viser, det ser Malucca en dag. Hvis hun har lyst, og ellers kan hendes venner eller omverdenen fortælle hende om ting de har set på tv. Jeg håber for alt i verden ikke, at Malucca føler noget dårligt omkring min åbenhed om psyken, tværtimod håber jeg på, at hun vokser op og ikke ser følelser og sårbarhed som et tabu, men derimod bliver en rigtig stærk pige i sine følelser og udtrykker dem glædeligt.

Nå men, jeg har som skrevet, altid følt jeg har tænkt tingene godt igennem inden optagelserne. Alligevel har jeg oplevet 1 gang, at Malucca blev stærkt utilfreds. Vi sad og så gamle gamle afsnit fra da jeg stadig boede sammen med Ditlev. Jeg tænkte det kunne være lidt hyggeligt for hende at se os sammen. Se mig som gravid, se os stå med hende som helt nyfødt osv. Vi så kun os selv, for jeg synes egentlig ikke, at det er et program for børn. Det er jo selvfølgelig ikke paradise hotel, men det er bare et voksenprogram. Intet ondt om pigerne eller andet, det er bare min mening. Nå men vi kom så til afsnittet hvor hun er et par uger gammel, og vi skal til fotografen og have taget newborn fotos. Det får vi taget, hvor hun ikke har noget tøj på. Det tænkte jeg SLET ikke over dengang, men hun sagde til mig, at det kunne hun ikke lide, at vi havde gjort. Det synes hun var rigtig tarveligt, og vi skulle have tænkt os om. Vi fik faktisk en rigtig god snak ud af det, hvor jeg virkelig undskyldte og fortalte hende, at det havde jeg slet ikke tænkt på, fordi jeg jo bare var så forelsket i hende, min lille baby, og hun bare var så fin, men at det skulle jeg selvfølgelig have tænkt på, og at jeg synes hun var hammer sej for at sige fra overfor mig med det, og at det skulle hun for altid bare blive ved med at gøre. Hun kommunikerede så mega flot der omkring den situation.

Nu er hun så stor, at hun kan sige fra ‘upfront’, og det er så fedt, og derfor er det heller ikke mig der skal tage beslutninger (i hvert fald om sådanne ligegyldige ting som deltagelse i et tv program), hen over hovedet på hende. Nu slipper jeg (en lille smule om ikke andet) for, at selv prøve at tænke “hvad mon det kan komme til at betyde med sådan et afsnit, gad vide hvad Malucca ville synes om det”, for nu kan jeg bare spørger hende, og så skal hun nok sige det.

Vi har endnu ikke fået taget den endegyldige samtale, så jeg ved ikke endnu, om vi melder os ud, men den kommer indenfor ikke mange dage.
Hun skal mærke den der respekt, helt klart. <3

Du kan blive min første kommentar på dette indlæg

Jeg ville elske at høre din feedback, så hold dig endelig ikke tilbage!

Jeg glæder mig til at høre fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Jeg har lige tid til et indlæg mere

Opskrift: De lækreste chokokugler i verden-agtig