Fyldte peberfrugter

Ja, jeg vasker hår 1 gang i måneden

Det er virkelig ‘old news’ med min sjældne hårvask, men der kommer hele tiden nye følgere til, og derfor tager vi den lige igen. 😀

Ja jeg vasker kun hår 1 gang i måneden, og det er når bunden/udgroningen skal farves.
Jeg bliver ofte spurgt om, hvordan jeg gør det, at folks hår bliver fedtede eller lugter efter 1 dag osv., og desværre har jeg ingen gode råd. Jeg har gjort det siden jeg var 15 år agtig. Det startede da jeg begyndte at gå med extensions. Det tager jo en KRIG, både at få det vasket, men også tørret og så lige efterbehandling, hvis man skal have sit hår til at holde. Særligt når man som mig nogle gange har haft 5-600 gram hår i ekstra, udover mit eget der både er fyldigt, langt og meget af. Der måtte jeg dele mit hår op i 3-4 skilninger, og så vaske det sådan delt. Hvis jeg bare stilte mig under bruseren, så selvom jeg havde skiftet brusehoved instillingen til den kraftige intense stråle, og skruet helt op for trykket, kunne vandet nærmest ikke trænge igennem og ind i midten af håret. Det var skrækkelig irriterende, og det sammen gjaldt tørringen. Måtte dele det op i så mange “bidder” og der skulle bare generelt sindssygt meget arbejde til, så jeg gjorde det faktisk kun den ene gang i måneden, fordi jeg ikke kunne holde udgroningen ud efter 1 måned. Ellers (true shit), havde jeg altså holdt den længere.

Jeg har hørt, at hovedbunden er selvrensende. Det her er ikke noget jeg ved noget om overhovedet, det er kun hvad jeg har hørt fra andre, der måske ved hvad de taler om. Men jeg ved det også fra mine forældres gamle hund. Jo oftere man vasker pelsen på dem, desto oftere kræver det også du bliver ved. Hunde har vidst sådan et fedtlag, og det slider/vasker du væk, jo flere gange du vasker, og til sidst, kan den bare ikke rense sig selv mere, og derfor lugter hunden hurtigere osv. Det samme gælder os mennesker. Jer der vasker hår hver dag, har vendt jeres hovedbund til, ikke at skulle rense sig selv mere. Min hovedbund ved godt, at jeg ikke er der til at redde dens “røv”, så den arbejder selv på det, går jeg ud fra.
Selvom jeg er periode ryger, og hvad ens hår ellers kan komme til at lugte af, lugter mit hår virkelig aldrig. Det dufter selvfølgelig heller ikke hver dag friskt af shampoo (hvordan skulle det også kunne lade sig gøre), men det lugter virkelig aldrig. Det dufter nok bare af Nanna, eller af den parfume jeg har på den dag, som sidder bag ørene, hvor mit hår så rammer.
Jeg døjer heller aldrig med fedtet hår. Eller jo, det er så løgn. Hvis der har været et event der kræver hårlak énmasse, eller diverse andre styling produkter, så sniger der sig altså en ekstra hårvask ind den måned, men der skal også exceptionel meget produkt til, før det er nødvendigt.

Jeg har derfor desværre ingen gode råd, for jeg har ikke selv gået efter det, det er bare kommet af sig selv. Jeg har så heller ikke døjet med fedtet hud eller hår i teenage alderen, så det kunne lade sig gøre allerede dengang ikke at vaske hår ofte.
Dog har jeg hørt om en “kur” der hedder ‘No-poo’ (shitty name), som egentlig står for ‘No shampoo’. Kuren går ud på, at man ikke bruger shampoo, men kun vasker sit hår i vand, i så lang en periode man kan holde det ud. Altså det er en svær process, særligt hvis man døjer med hurtigt fedtet hår, for vand alene er ikke særlig effektiv mod fedtet hår, men prøv at starte med, at gøre det i så mange dage man kan holde det ud, og når det er helt galt, eller man skal noget, hvor man simpelthen ikke føler, at man kan være bekendt at komme med fedtet hår. Men så efter tid, begynder der at gå flere dage imellem, før at ens hår bliver fedtet. Ligesom man har vendt sin hovedbund til, at man nok skal rense den, så den slipper for det, så kan man heldigvis også vende den til, selv at skulle klare arbejdet igen. Men som skrevet, det kræver altså, at man nogle dage kan klare dagene igennem, selvom man ikke går med hovedet højt og bærer sit fedtede hår med stolthed. Jeg kan ikke huske præcis, over hvor lang en periode man skal køre denne kur, men er ret sikker på, at det kan Google’s. 😀

Jeg ville gerne lave et indlæg om, hvordan min hårdag er. Den ene hårdag i måneden, hvad jeg bruger af produkter og hvordan, men det tænker jeg bliver i et andet indlæg, så det er tåleligt at læse, og ikke en hel roman. <3

Tak fordi du læser med. <3

1 kommentar

  • Lotte

    Nanna du er så smuk og jeg har set din naturlige hårdtarbejdende hvorfor farver du det dog ?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg glæder mig til at høre fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Jeg har lige tid til et indlæg mere

Fyldte peberfrugter