L'Oreal mascara

Noget nyt på bloggen

Jeg har nu besluttet mig for at prøve med noget nyt – det er i hvert fald noget nyt på min blog. 🙂
Som det også har været vist i d.u.m (for dem som ser det), så har jeg fået en ny interesse i at lære at lave mad. Helst gerne kaste mig ud i en masse forskelligt. 🙂 Det kom i takt med at jeg skulle være mor, så ville jeg bare rigtig gerne kunne lave hjemmelavet mad til hende. Syntes nu det er dejligt at vide hvad der er i maden, så langt hen ad vejen som man kan. 🙂

Idag lavede jeg så en spinat/porrer tærte med laks – & det smagte utrolig godt! Lavede det med en fedtfattig æggemasse, dog med en normal dej.
Vil gerne dele opskriften med jer, hvis det kunne være en inspiration. 🙂

Dej:
180 g. hvedemel (man kan også vælge at bruge 160 g. hvedemel, & så 20 g. grahamsmel for at gøre dejen lidt mere “grov”)
100 g. smør eller margarine
3 spsk. vand

Smøret skæres i tern & blandes med melen & vandet. Æltes godt. Dejen skal så ind i køleskabet i minimum en time. Den kan sagtens stå der i løbet af dagen, hvis man laver den om formiddagen eller hvornår det nu passer en. 🙂

Æggemassen (den fedtfattige):
3 æg
2 dl. hytteost
1 dl. skummetmælk (eller hvilken mælk man nu gerne vil bruge)
1 tsk. salt, friskkværnet peber & en knivspids muskatnød

Alle ingredienserne piskes sammen, & kan stilles ind i køleskabet imens man gør fyldet klar.

Når man har formet dejen ud i tærte formen, & hældt alt fyldet i, hældes æggemassen ud over fyldet.
Tærten skal så have 40 minutter i en forvarmet 180 graders ovn. (160 graders varmluft, som er det jeg foretrækker).

Fyld 1:
2 stk. laksefileter
1 porrer
200 g. hk. spinat (frossen er jeg mest til, når det er til tærte)

Fyld 2:
1 pk. bacon i tern
1 porrer
1 broccoli i buketter
Et par revne gulerødder

& ja, mht. andet fyld, så er det jo næsten kun fantasien der sætter grænserne. Det er jo smag & behag.
Velbekomme. 🙂

3 kommentarer

  • Agathe

    Mmm det ser godt nok lækkert ud! Har du revet ost ovenpå til sidst? Rigtig god ide at dele opskrifter. Jeg synes tit man er så ideforladt, så det er skønt med noget inspiration 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nanna Dan Eliasen

      Nej har ikke puttet revet ost ovenpå, det er bare hytteosten der er smeltet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • lene

    Ser rigtig godt ud:-) prøv at ansatte smørret med hytteost. det gør jeg og bliver rigtig lækker. du skal bare bage den af inden der kommer fyld i;-) og man kan ikke smage det er hytteost!!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg glæder mig til at høre fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Jeg har lige tid til et indlæg mere

L'Oreal mascara