Sådan er det bare

Luxuskirurgi.eu – Litauen


Har lovet mange af jer der følger mig, at skrive et indlæg om min tur til Litauen, med opholdet & operationen hos Luxuskirurgi. Undskyld det har været så længe undervejs, men jeg lider altså også at mine gode & dårlige skrive dage. Nogle dage kommer det helt flydende til mig, & andre dage går der virkelig skriveblokade i den, & vil hellere skrive en indlæg jeg er tilfreds med at udgive, end bare at hurtigt lige skrive noget, som jeg egentlig ikke føler er færdigt. Lidt ligesom en stil i skolen. 😉 Man kan føle sig fristet til bare at jabbe den derudaf, så man er færdig, men det giver oftest ikke de bedste karaktere. 😉

NÅ MEN …….

Nu er det 2. gang jeg blev opereret der.
Hvis jeg skal være helt ærlig – 1. gang var jeg meeega forudindtaget med den holdning at “EJ LITAUEN – jeg skal absolut ikke skæres i, åbnes for & opereres i Litauen” .. Det eneste man nærmest høre om Litauen herhjemme er ‘2 litauere der har brudt ind i et sommerhus’ .. Nå men det er da heller ikke fordi jeg har oplevet Litauen, på en smuk sommerdag. Begge gange har der været koldt & gråt, dog varmere end i Danmark (det var også begge gange i foråret).

Nå men 1. gange fløj Ditlev & jeg afsted – som sagt havde jeg altid sagt “jeg skal have ordnet bryster en dag – men ALDRIG litauen”, men Ditlev kender så ham danskeren der er på klinikken (Michael Dalgaard), så Ditlev forsikrede mig om at det var helt iorden derhenne, selvom han jo faktisk heller ikke vidst noget.
Turen derhen var helt af h til – vi skulle mellemlande & vente i 8 timer i letland, & den lufthavn er altså IKKE noget at råbe hurra for. Der var INTET at slå tiden ihjel med … Nå men så fløj vi videre til Litauen, & blev mødt af en chauffør med et skilt “Nanna/Ditlev Luxuskirurgi.eu”, så kunne man heller ikke rigtig tage fejl hehe. Vi kørte så en times tid, i en meeega lækker Audi A6 (mener jeg) fra Vilnius til Kaunas hvor klinikken ligger, & så hen til hotellet vi skulle bo på.

Min skeptis blev ikke mindre da vi kørte, for på mange områder ser Litauen nok lidt fattig ud. Mange af bygningerne ser ret slidte ud og sådan. Men vi kom til hotellet, hvor vi blev mødt af den absolut sødeste kvinde & hendes mand, som tog vores bagage & viste os op til vores store værelse.

Alt er inkl. i prisen – ophold, morgenmad, operation, medicin, massage, kørsel til & fra lufthavn, til & fra hotel/klinik & ned til byen hvis man vil shoppe, eller spise i byen istedet for, støtte bh/dragt & eftertjek .. Altså man skal faktisk stort set ikke tænke på noget. Aftensmaden koster ca. 40-50 danske kr, for enten noget pizza, kinesisk eller sushi – hvad man nu vil have, & kvinden laver også mad for den pris hvis man spørger hende pænt. 🙂

Nå men den ene dag skulle jeg have taget blodprøve, & til en sidste forundersøgelse/konsultation inden jeg skulle opereres, dagen efter.
Dagen hvor jeg skulle opereres blev vi så hentet på hotellet, & kørt op til klinikken, hvor jeg fik en fin grøn kjole ting på hehe, & en dejlig hvid morgenkåbe & nogle sutter 😛 .. altså tøffel sutsko.
Jeg fik lagt drop & fik så noget beroligende, hvorefter jeg skulle snakke med anæstesi lægen om hvad der skulle ske. Blev derefter fulgt hen på operationsstuen, hvor jeg blev vejet, & lagde mig så op på briksen. Den søde anæstesi læge forklarede mig så, at om 1 minut faldte jeg i søvn, & bum …. så var jeg væk!

Vågnede op med jævnt mange smerter & rigtig træt, men INGEN kvalme. Utroligt nok! Hver gang jeg har været i narkose her i danmark, har jeg kastet op i stride strømme, men har jeg overhovedet ikke gjort i Litauen. Hverken første eller anden gang. Michael fortalte mig også, at fordi det jo er så skide billigt med løn osv i Litauen, bruger de kun de ekstra dyre “redskaber” som fx. deres implantater & narkose.
Forresten vil jeg lige indskyde, at jeg ville kunne beholde de samme implantater i altid, hvis jeg ville det. Ikke noget med at de skal skiftes ud om 25 år eller noget.
Hvis jeg nu (gud forbyde det) skulle blive stukket ned, lige i patten engang, så ville der heller ikke ske noget, da det ikke er flydende silikone, så det lækker ikke ud i kroppen.

Ditlev var der da jeg vågnede sidste gang, & måtte være på klinikken indtil kl 21, & kom igen morgenen efter vidst nok kl 9 (eller var det kl 8?!). Man må desværre ikke have gæster overnattende på klinikken. Men man skal jo også have sin søvn, & der er sygeplejerske der kommer rendende med det samme man trykker på knappen. De er ikke nærrige med smertestillende & isslag til brysterne.
Man er bare så hamrende tryg hos dem!

Denne gang var det stort set det samme, fik bare ikke set Litauen, da jeg egentlig bare ville have turen overstået så jeg kunne komme hjem til min lille nuls, så blev på værelset & fik set en del Viaplay.
Vil godt lige indskyde – første gang havde vi en dvd afspiller, sådan en til bilen, med & en masse film, men denne gang tog jeg kun ipad’en med da jeg skulle skype med ditlev & malucca (& de har wi-fi både på hotellet & klinikken!), & så har jeg netflix, så ville da ikke komme til at kede mig .. Men self kunne man ikke afspille netflix i Litauen endnu .. Nå men fik set lidt viaplay istedet for .. 🙂

Man kommer så tilbage på hotellet dagen efter operationen (efter kirurgen lige har kigget på ens dræner, om blødningen ser fin ud & om man er klar til at blive udskrevet), hvor den søde kvinde har lagt ekstra puder så man kan sove så behageligt som det nu er muligt, når man kun kan ligge på ryggen 🙁 .. Dagen inden man tager hjem eller på dagen man tager hjem, skal man så op til kirurgen igen for at snakke om hvordan man har det, & han tjekker lige det hele en sidste gang & skifter plastre & ønsker ellers én en rigtig god tur hjem.

Derefter skal man så have fjernet stingene 2 uger efter, hvilket ikke er noget problem for de er i kbh 1-2 weekender i hver måned, hvor de ret hurtigt er bookede, så man skal lige huske at booke en tid! & så er de ellers gode til at tage én ind til efterkonsultationer efterfølgende, hvis man har nogle spørgsmål. & ellers kan man altid ringe til dem i Litauen.
Så der er altså ingen hindring i at det er i et andet land. 🙂

Vil dog lige påpege, man skal altså helst kunne kommunikere en smule på engelsk – altså hvis man kan til husbehov er det perfekt. Michael (danskeren) er der også hvis man er i tvivl, så han kan oversætte & snakke for en, som en tolk, men når man ligger om natten & ønsker smertestillende, er det godt at kunne ordet “painkillers” .. Jeg var helt blank første gang, helt omtåget, kunne slet ikke huske hvad det betyder så var ude i noget “do you have any pills to headache-ish?” haha ..

Bonus info – kirurgerne underviser andre kirurger (også fra andre lande) i kirurgi, de er faktisk SÅ dygtige! & desuden er de også godkendte til at operere i Danmark, så den eneste forskel på at blive opereret herhjemme & i Litauen er flyvturen & sproget. De kunne ligeså godt arbejde på en klinik herhjemme. 🙂 Det synes jeg da giver en ekstra tryghed. 🙂
& så er de altid 2 kirurger, udover sygeplejerskerne & anæstesilægen, når der skal opereres, så der ligesom er 2 meninger om samme sag.

uytrftredsPå billedet er ham kirurgen jeg har været hos begge gange – verdens sødeste mand. Intet mindre! 🙂

3 kommentarer

  • Nina

    Må man spørge, hvad du betalte første gang?
    Det lyder til at have været en skøn oplevelse 🙂 Jeg har ellers også altid tænkt: “I udlandet?!… Kan hun ikke lide sig selv eller hvad?!”, men det er rart at du lige kunne punktere den tankegang 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nanna Dan Eliasen

      Hehe præcis 😀
      Jamen første gang med implantater & løft (& alt andet inkl) gav jeg 28.500,-
      & denne gang kun for løft 16.000,- .. Lidt dyrt i alt, men kunne jo sagtens have undgået 2. løft .. det er jo ikke til at vide hvordan brysterne reagere når man har været gravid .. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • stepanie

    tak for din dejlige beskrivelse af hele hændelsen. Tro jeg tager til Litauen

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg glæder mig til at høre fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Jeg har lige tid til et indlæg mere

Sådan er det bare