Totalt naivt, Nanna!

SUT FORBUDT

Nu har jeg efterhånden hørt en del for at nulle har sut i munden på diverse billeder jeg har delt med hende. & folk bliver FORARGEDE!!

“Hvor er jeg træt af at se den sut i munden på pigen!”
“Hvor er det trist hun altid går med sut.”
“Nanna burde koncentrere sig om at få den sut ud i munden på den pige – det er sørgeligt.”

Kommentarene er MANGE. Så er det jeg tænker: Hvem er de damer til at dømme hvornår Malucca skal lægge sin sut?! Eller hvornår nogle børn skal lægge den – børn de intet har med at gøre, de ikke engang kender eller måske nogensinde har set i virkeligheden. De har så travlt med hele omverdenen.

Nu starter jeg med at skrive min holdning, ikke hvordan virkeligheden ser ud for os. Hvis nu Malucca har haft det svært, gået igennem en hård tid, som fx med en frustreret mor, der har skullet igennem diverse indberetninger, anmeldelser & andre “krige” der er kastet efter mor her. Hvis hun finder en tryghed i at have sin bedste bamse ven & sin sut, så har jeg ikke travlt. Malucca har i hvert fald ikke travlt med det, så hvorfor skulle jeg flå den tryghed fra hende. Det samme gælder hendes bamse. Det kan godt være nogle synes det er forfærdeligt at se hende gå rundt med den nussede bamse & sin sut engang imellem, når hun er træt, tvær, lige vågnet eller har det lidt svært, men skulle jeg flå bamsen fra hende? Som i hendes øjne nok er hendes bedste ven i heeeele verden. Så fordi man som voksen, ser bamsen som en sutteklud eller noget hun burde stoppe med, så ser hun det som det allertætteste & det bedste hun har.

Jeg ville aldrig sidde & bedømme hvor vidt jeg synes andres børn er for store til sut, ble, bamser eller hvad det nu måtte være. Det skal nok komme & man skal nok også hjælpe til med at slippe tingene, men hvis det skal være en voldsomt hård kamp, & hun ikke er klar, så skal hun ikke tvinges ud i det. Så kan diverse damer blive nok så trætte, tossede & irriterede over at kigge på det, men behager nulle mere at have disse ting, end det behager hende, at de bliver tilfredse, & det er mit mål her i livet – at behage mit guld! Det er lidt som om det er fordi det er et tabu med børn & sut – der står ikke nogen love eller regler for hvornår det bare skal være HELT SLUT med sut. Det er bare som om det er normen at når de er så gamle skal de stoppe med det ene, når de er x gamle skal de gøre det andet osv. Hvad der foregår i hver familie, må være op til den enkelte familie. Ikke fordi resten af danmark er af anden mening.

Malucca suttede på tommelfinger hele det første år, & jeg kunne ved gud ikke få hende til at proppe en sut i munden, & alle var efter mig med at det var en forfærdelig ting. Hun skulle virkelig have den sut ind i munden, for alt andet var bare “ih & åh”. Så får hun endelig den sut i munden, & så er det også galt. Stop nu, med at være bedrevidende overfor alle andre & kig indad. Er der noget der skal ændres hos jer selv inden i begynder at kræve andre skal ændre sig?! Det er nok mere det, det handler om. Tvivlen på sin egen gøren.

Nu er det heller ikke sådan at Malucca har fået limet sin sut fast, den kommer som tidligere skrevet, når hun beder om den, i træthed, surhed eller når hun er ked af det. At det så er fordi jeg aldrig tænker over hvor forfærdeligt det er, & får taget billeder af hende, mens den sidder godt plantet der … jaaa, hvad kan man sige.
Koncentrér jer nu hellere om jeres egen familie, eller om der er noget der kan forbedres i jeres eget liv. Man bliver altså også kun gladere af at se indad, & ikke få ondt i maven over hvad andre gør.
Men typisk danmark. 🙂
Hyyyyg jer. <3

10363702_631354673599447_7635097335490593863_n

 

 

11 kommentarer

 • Mulle

  SÅDAN, Nanna! Ingen skal gøre sig til dommer hvordan VI som forældre til et barn, vælger at opdrage/behage vores barn! Derimod sku de tænke “det er en omsorgsfuld mor/far der kender sit barn, og drager den rigtige omsorg og kærlighed..” Nu er der en uge mellem malluca og min nr 5 og han bruger også stadig sut!!! Og ingen af mine andre børn bruger sut i en alder af 20,18,16 og 10 år… Så tænker jeg “læser” min søn og JEG sammen med hans far beslutter hvornår det er tid til at smide sutten… 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia nymann

  Hej Nanna. Godt opslag på blokken. Jeg havde også sammen mening som dig. Men da min dreng var 2 år og var vi til tandlæge. Axels tænder var så ødelagt at sur. At det ville skade hans næste tænder. Tandlæge fortalte mig på en pæn måde at jeg skal overveje om det ikke var på tide at holde op. Tænke et par dage over det. Da vi gik i seng sammen aften sagde jeg Axel om vi ikke skulle sende sit til julemanden. Axel sit var hans et og alt. Axel mistet sin far da han var 1 1/2 år. Så ja det var trykkede. Jeg har fået den opfattelse omkring det med at stop med sut med brug af ble. Er det når vi er klar som forælder selvfølgelig uden præs på børn. God vind fremover. Kram Pia.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hun er lige lækker med og uden sin sut

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Ro på Nanna 🙂
  Min søn på 11 år har stadig hans “trygheds” bamse og den har jeg ikke i sinde at tag fra ham… Hvis det er hans tryghed så lader jeg ham beholde den.. Der kommer en dag hvor de selv lægger det fra sig 🙂
  Du gør det GODT !!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Så flot skrevet! 🙂
  Går selv “krige” igennem, med min søns far, og der er både sutten, bamsen og flasken med te en tryghed for mit barn. Det bliver heller ikke taget fra ham før han er klar til det. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise nørreskov

  Fedt indlæg, er nødt til at spørge hvor du har købt de sko hun har på, på billedet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Hej Nanna

  Jeg kan godt forstå din irritation over hvad folk siger. Det har jeg også været igennem nogle gange tror jeg sku at det er fordi man er unge forældre. Og heller at det er en sur end tommel finger, for den kan man ikke gemme væk når man en gang skal afvende de kære små af med at bruge sut og hvad nusse kluden afgår kan jeg Heller ikke se nogle problemer med det er det de har med sig over alt og er trygge ved når de kommer ude i nye situationer. Og med alt det i har Været igennem så er det en super trykhed for hende at have. Så jeg kan kun sige keep up the good work du er en fantastisk mor og du er der 110 procent for din datter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Bjerregaard

  Hej..

  hvor er det skønt at se at du svare igen.
  Har faktisk tit tænkt på hvornår nok var nok for dig. En ting skal du vide, som jeg har set og hørt dig på tv er du en GOD mor der vil gøre alt for sine børn! Keep going! Mys fra en anden ung mor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne Nielsen

  Åha hvor jeg bare kender det. Vores søn Carl på 2,5 elsker sin sut det er det bedste han har. Så hvorfor skal den fjernes ???? Vores barn vores valg. Godt du står fast 😉 du er trods alt den som kender din datter og hendes behov bedst. Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vanja Mehic

  Hej Nanna,
  Jeg læste lige dit indlæg om “Sut forbudt”

  Jeg har selv 2 drenge på 4½ og 1½ år, og min ældste dreng Niko går stadig med sut. Han sover med den og har den når han har brug for den.

  Jeg har da også hørt diverse kommentar om, hvor dårligt det er at han stadig bruger den, og at hans tænder bliver skæve osv osv.

  Meeen – når han er klar til at smide den 100 % så gør han det, og jeg vil ikke tvinge ham.
  Så jeg synes at du gør det super flot med at Malucca stadig får lov til at have sin sut.
  Hun er jo så skøn din lille guldklump.

  Go’ dag til dig 🙂

  Hilsen Vanja 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Nanna.
  Hvor er det altså flot du har fået hende vennet af med tommel og over på sut… Det er immer væk nemmere at venne af med sut end tommel :). Forstår udmærket din irritation over den måde hvorpå det bliver sagt på også, med meget lidt indsigt i hvorfor den bruges.
  Der eneste man vejleder omkring tænder og sut er at de helst skal afvænnes med den ved 3 år for ikke at få en sutte bid/tandstilling.
  Rigtig god dag til jer!
  Mvh. Line

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg glæder mig til at høre fra dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Jeg har lige tid til et indlæg mere

Totalt naivt, Nanna!